Hlavní obsah
Článek

Úterní ranní nehoda Ewy Farne (30), která opilá usnula za volantem nedaleko Vedryně na Třinecku, bude mít s největší pravděpodobností jen ten následek, že přijde o řidičák a zaplatí pokutu. Zpěvačka, která zasedla za volant den poté, co na českotěšínském gymnáziu složila zkoušku dospělosti a co svůj úspěch pořádně zapila, si prolila hrdlem nejen řidičák, ale také zhruba dvacet tisíc korun pokuty. Smutné je, že se Ewa nyní chabě brání, že nebyla opilá.

Policisté přitom již potvrdili, že jí bylo naměřeno 0,8 promile alkoholu v dechu. Má obrovské štěstí. Mít hodnotu o 0,2 promile vyšší, jednalo by se už o trestný čin. Farna zvolila zajímavou obrannou taktiku.

„Skutečnou příčinou nehody byla nesmírná únava po pár neprospaných nocích před maturitou. Usnula jsem během jízdy a sjela ze silnice. Auto je naprosto na odpis, já jsem však díky Bohu zřejmě v pořádku. Nejdůležitější pro mě je, že jsem nikomu neublížila. Jsem nyní v nemocnici, utrpěla jsem otřes mozku a pár povrchových zranění. Opilá jsem nebyla. Děkuji Bohu za ochrannou ruku, děkuji rodině a přátelům za podporu a přání brzkého uzdravení. Byl to otřesný zážitek, a ty, jak je známo, formulují hierarchii hodnot. Ještě jednou děkuji Bohu za to, že žiju,“ tvrdí Farna.

Snad si vtluče do hlavy, že po popíjení se vyjíždět na silnici nemá. Vždyť je vzorem pro spoustu mladých lidí a kdo ví, co by se stalo, kdyby chtěli její příklad napodobit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám