Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její Výsost Sheikka Moza bint Nasser vám zřejmě nic neříká, přesto se o této dámě píše jako o nejelegantnější ženě světa. Matka katarského emíra Tamína bin Hamada al-Sáního si za svůj vytříbený módní styl a vkus vysloužila obdiv nejen v arabském světě. Dnes již třiašedesátiletá módní ikona bývá dokonce přirovnávána k Jackie Kennedy, která platila téměř za definici elegance.

Na tuto dámu byly upřeny zraky naposledy během nedávné svatby jordánského prince Husajna a Rajwy Al-Sajf, kde vystřídala hned několik úchvatných modelů. Je zároveň jednou ze tří manželek bývalého katarského emíra Hamada bin Chalífa Ál Tháního a platí za jeho ‚veřejnou‘ manželku, která absolvuje většinu společenských povinností. Další dvě jeho ženy jsou ‚neveřejné‘. Celkem má se všemi třemi manželkami dohromady 24 potomků.

V roce 2015 byla Sheikka Moza uvedena do síně slávy nejlépe oblékaných osobností magazínu Vanity Fair, ale v nejrůznějších žebříčcích nejvlivnějších žen či arabských osobností se objevuje pravidelně. Jeden z jejích fanouškovských účtů na Instagramu čítá na 318 tisíc sledujících.

Britský Daily Mail zároveň uvádí zajímavost, že její rodina vlastní více nemovitostí v Londýně, než britská královská rodina. Mimo jiné například i londýnský Shard - nejvyšší mrakodrap ve Velké Británii, obchodní dům Harrods či tamní olympijskou vesnici.

Ač asi každého napadne, že se o její garderobu stará početná skupina odborníků, není tomu tak. Moza prozradila deníku Financial Times, že nemá stylistu, protože by nenašla nikoho, kdo by rozuměl tomu, co chce.

„Je to moje duševní očista. Když jsem vyčerpaná, jdu do své šatny a procházím své skříně a snažím se věci zkombinovat,“ sdělila s tím, že její styl respektuje tradice, ale snaží se být zároveň moderní a praktická.

Reklama

Další články

Načítám