Hlavní obsah
Článek

Herečka a zpěvačka Miley Cyrus (19) je idolem miliónů dětí a mladistvých, kteří ji znají jako televizní postavu Hannah Montanu. Polovina Američanů by teď ale Miley nejraději viděla na hranici, mají totiž hrůzu z netabuizované sexuality a sexuální výchovy na školách. Hvězda ale o sexu teď mluví pořád a navíc vyzývá národ k výchově a osvětě. Sex je podle ní „nádhernou věcí“.

Miley přitom kritizuje nedostatek sexuální výchovy a osvěty na školách a tvrdí, že právě tabuizace sexuality může za promiskuitu, nechtěná těhotenství a snížené sebevědomí mnoha dívek, které svou hodnotu staví na roveň toho, kolik a jak uspokojí partnerů.

„Dívky, které mají založeny vlastní hodnotu na tom, kolik sexuálních laskavostí jsou schopny druhým poskytnout, mě opravdu rozesmutňují. Protože sex je vskutku velmi nádherný,“ tvrdila Miley v interview pro Amandu de Cadenet.

Ostře přitom mladá herečka kritizovala rodiče, jež dodnes používají při hovoru s dětmi o sexu termíny týkající se motýlků opylujících kytičky.

„Je to jediný způsob, jak se tvoříme, a také jediný způsob, jak tento svět neustále pokračuje. Takže je to naprosté ignorantství, když o tom s dětmi nemluvíte, nebo když jim to nelíčíte tak magické a úžasné, jak to je. Děti dnes mají televizi, takže vědí, co je sex. Takže je učte a dopřejte jim poznání, je to nádherná věc, je to magické, tehdy, když se s někým spojíte. A neznamená to, jakou máte hodnotu. Vaše hodnota se na tom nezakládá, vaše hodnota se zakládá na tom, jaký pocit máte vy sami ze sebe,“ dodala Cyrus.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám