Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovensko minulý týden zasáhla smutná zpráva. Ve věku pouhých 43 let zemřel herec Daniel Heriban. Herec si krátce před smrtí stěžoval na bolesti zad, kvůli nimž byl den před svou smrtí v nemocnici, odkud ho ale pustili domů. Druhý den bohužel zemřel.

Slovenský deník Nový Čas popsal poslední chvíle oblíbeného herce, z nichž vyplývá, že se tragickému konci možná dalo zabránit. Heriban si na bolesti zad stěžoval už minulé pondělí. V té době měl natáčení v Praze, a tak si myslel, že ho záda bolí kvůli dlouhé cestě ze Slovenska. Po cestě domů se ale jeho zdravotní stav výrazně zhoršil, a tak Heriban zamířil rovnou do bratislavské nemocnice. Tam ale nakonec nedorazil a musel si zavolat záchranku.

Podle Nového Času záchranáři vyhodnotili jeho zdravotní stav jako velmi vážný. „Zjistili, že má herec rozdílně vysoký tlak v obou rukách a bolesti. Měli to vyhodnotit jako podezření na disekci aorty (rozštěpení stěny nejsilnější tepny v těle - poznámka redakce), která je životu nebezpečná ,“ citoval deník zdroj z nemocnice.

Heriban byl okamžitě převezen na urgentní příjem, lékař však usoudil, že hercova hospitalizace není nutná, a poslal ho domů. Druhý den ráno herec zemřel. A příčinou smrti byla právě disekce aorty, tedy to, na co už upozorňovali přivolaní záchranáři. Tím, zda byla u ošetřujícího lékaře zanedbána péče, se aktuálně zabývá Úřad pro dohled nad zdravotní péčí.

Heriban byl členem činohry Slovenského národního divadla, celkem třikrát získal divadelní cenu Dosky. Byl také držitelem televizní ceny OTO. Kromě hraní se věnoval také skládání filmové a dětské hudby (projekty Závisláci či Ginsberg v Bratislavě). Rodáka z Trnavy znali diváci také z televizních obrazovek. Hrál mimo jiné ve slovenském seriálu Horná Dolná.

Poslední rozloučení s Danielem Heribanem se konalo v úterý v nové budově Slovenského národního divadla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám