Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to již více než deset let, kdy se zpěvák Laďa Kerndl (61) dozvěděl z úst lékařů smutný ortel, že má rakovinu. Jeho svět mu tehdy zákeřná nemoc obrátila doslova naruby. Silnému kuřákovi se změnil život prakticky ze dne na den a začal boj o holý život.  Následky si nese dodnes.

Ani po více jak deseti letech se však o nemoci, která mu připravila mnoho bezesných nocí, nebojí mluvit. „Jsem po totální resekci uzlin na pravé straně krku, pravá ruka mi částečně ochrnula, musím hodně cvičit a plavat,“ řekl zpěvák deníku Blesk.

V průběhu náročné léčby Kerndl prodělal celkem 28 ozáření a 11 měsíců chemoterapií. Shodil třicet kilo. Zažil okamžiky, kdy nevěřil, že přežije. Ve chvíli, kdy se zdálo, že je nemoc zažehnána a přišla úleva, onemocněla stejnou nemocí i jeho manželka Milada. Nervové vypjetí a boje začaly nanovo. Ani tehdy to rodiče Terezy Kerndlové nevzdali a začali se s nemocí prát. Léčení dopadlo naštěstí i v tomto případě uspokojivě.

Reklama

Další články

Načítám