Hlavní obsah
Článek

Elizabeth Taylor (†79) patřila bezpochyby k největším filmovým hvězdám minulého století. Chlapi ji milovali, ženy se jí zoufale toužily podobat. Elegantní filmová ikona, která se stihla osmkrát vdát a prodělala řadu nemocí, si celý život dávala záležet na své image. Jen jedenkrát si před objektiv fotoaparátu stoupla nahá. Tak, jak ji stvořila matka příroda. A fotku pochopitelně neměl nikdo vidět. Byla určena pouze jedinému muži.

Vzácná fotografie nahé herečky vznikla ve studiu světoznámého fotografa Roddyho McDowalla, který byl jejím dobrým přítelem už od dětství a otevřeně se hlásil k homosexualitě. Akt byl původně určený jako svatební dar producentovi Michaelu Toddovi, který se v roce 1957 stal jejím třetím mužem. Společné štěstí však netrvalo dlouho. O rok později producent zahynul při havárii letadla. Elizabeth se po jeho smrti zhroutila a vážně uvažovala o sebevraždě.

Zdrcená hvězda tehdy dala fotografii asistentce Peggy a její syn ji roku 1980 prodal. Od té doby patří do soukromé sbírky realitního agenta  Jima Shaudisa, který se ji po smrti legendy stříbrného plátna rozhodl odhalit veřejnosti. My si tak můžeme jednu z největších legend filmového plátna připomenout a znovu si uvědomit, že takové dámy jakou byla božská Liz už se dnes nerodí.

Reklama

Další články

Načítám