Hlavní obsah
Článek

Loni oslavil šedesátku, ale pořád se cítí jako mladík. "Varovali mě, že to bude přelom, ale stále to nepřichází. Je to stejné jako před pětadvaceti nebo třiceti lety," řekl Super.cz zpěvák Janek Ledecký (61), který na pódiích řádí jako zamlada a v letní sezóně ho čeká přes čtyřicet koncertů.

"Na open air sezónu už jsme se strašně těšili, začali jsme před měsícem a já mám to štěstí, že mám na hodinu písniček, které umějí všichni nazpaměť. Set list se mi dělá snadno," usmíval se spokojeně na narozeninovém koncertě Rádia Blaník. Notoricky známou písničku, kterou by se mu už nechtělo hrát, prý nemá.

"Nejčastěji jsem hrál Proklínám a nedokážu si představit, že bych ji na koncertě nezahrál a publikum taky ne. Vážím si toho, že se některé moje věci staly všelidovým majetkem," míní Ledecký, který jezdí i koncerty se symfonickými orchestry. Chystá i nový muzikál Zapomeňte na Shakespeara, který bude mít premiéru 28. října v Divadle Hybernia. "Půjde o komedii a na Shakespeara opravdu zapomeňte," smál se.

Probrali jsme samozřejmě i jeho kondici. "S ohledem na věk se nic neděje, ale možná, že se děje a já si toho nevšímám. Ani si nedokážu vzpomenout, kdy jsem byl naposledy u doktora," krčil rameny Janek, který už se těší na klasický měsíc v Řecku, který tráví tradičně s dcerou Ester Ledeckou v rámci její přípravy. "Tentokrát s sebou ale beru malé studio a jednou budu muset odletět na koncerty. Ale máme to tak, že když se to dopoledne rozfouká, jezdíme, dokud nám neupadnou ruce," prozradil vášnivý milovník windsurfingu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám