Hlavní obsah
Článek

Po roce to začalo na azurovém pobřeží opět divoce žít. Všichni, kdo ve světě filmu něco znamenají, se přemisťují do Cannes, kde odstartoval 65. ročník filmového festivalu. Největší pozornost se pochopitelně upírá na rudý koberec před festivalový palác, kde se celebrity trumfují v tom, která obleče nápaditější šaty, zářivější šperky a zvolí slušivější účes.

Doposud na sebe nejvíce upozornila česká kráska Eva Herzigová (51) v šatech Dolce & Gabbana. Krajková róba posetá krystaly ve tvaru kapek je doplněna náhrdelníkem Chopard s diamanty ve tvaru srdce. Sada šperků obsahuje víc jak 210 diamantů a je inspirovaná nadčasovou elegancí Marilyn Monroe.

Zcela nepřehlédnutelná byla také čínská herečka Fan Bingbing v šatech s tradičními čínskými výšivkami vyprávějícími příběh čtyř krás starověké Číny a účesem typickým pro šlechtičny dynastie Tang.

Jednou z nejlépe oblečených hereček zahajovacího ceremoniálu byla Diane Kruger v šatech z couture kolekce Giambattisty Valli. Šaty v mátově zelené barvě se skládaly z několika vrstev a při chůzi po rudém koberci se snově vznášely. Možná i díky svému účesu byla herečka právem přirovnávaná k legendě Grace Kelly.

Jane Fonda (86) na zahájení odzbrojila všechny přítomné úchvatnou postavou v ateliérových šatech Versace a hned druhý den festivalu oblékla hollywoodská legenda na premiéru snímku „O rezu a kosti“ šaty z večerní linie Stelly McCartney. Známá britská návrhářka si v této kolekci zábavně pohrává s křivkami ženského těla propojováním kontrastních materiálů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám