Hlavní obsah
Článek

Léta žil v Americe, kde se živil různě, mimo jiné pracoval v newyorském luxusním hotelu Waldorf Astoria. Prošel i prestižním studiem, jehož šéfem byl Paul Newman, s nímž se také poznal. Teď ho vídáme v reklamě na zlatavý mok. Dnes večer absolvuje zájezd, při němž je důvěřivým zákazníkům vnucováno předražené zboží.

Zdeněk Maryška (76) se opět objeví coby podplukovník v důchodu Karel Sumec ve Specialistech. Absolvuje zájezd, kdy okrádání seniorů probíhá pod záminkou návštěvy památek. Půjde o akci, kde je jim tzv. šmejdy nabízeno předražené kuchyňské vybavení.

Na tuto skupinu organizátorů si posvítí kriminalisté, aby zjistili, jestli není spojitost mezi násilnou smrtí staršího muže a jeho zájezdy po památkách. Nás zajímalo, zda má zkušenost se šmejdy, zažil něco podobného v Americe?

„To je těžký, všude je něco. Já jsem nikdy mámení všelijakých prodejců nepodlehl. Špatné zkušenosti s tzv. šmejdy naštěstí nemám. I v Americe jsou podobní podvodníci, rozdíly existují podle států. Dneska spíš hrozí počítačové nebezpečí, na které se dá naletět.“

Maryška je rád, že se vrátil do natáčení Specialistů na Nově. Pochvaluje si zajímavou práci a dobrou zkušenost s režisérem Ondrejem Hraškou. Na nedostatek práce, hlavně té divadelní, si nestěžuje. Účinkuje na Fidlovačce, na Jezerce a v Divadle Bez zábradlí.

Čeká ho natáčení s německou produkcí. „Je toho poměrně dost, vzhledem k tomu, že mi není sedmadvacet, ale je to perfektní,“ řekl Super.cz.

Zbude mu vůbec čas na dovolenou, aby si užil léto? „Chystáme se k moři, ještě nevíme kam. Občas vyrazíme na chalupu, do toho mi přijde nějaké natáčení. Takže prožiju pracovně odpočinkové léto.“

Reklama

Další články

Načítám