Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Manželé Michal a Jana Matoušovi z Ostravy jsou rekordně nejtěžším manželským párem v historii hubnoucí reality show Jste to, co jíte. Čtyřiatřicetiletý Michal má 210 kilogramů a už nevydrží stát na nohou ani chvíli, jinak kolabuje a jde mu o život. Janě zase váha ukazuje 150 kg a spolu s chotěm už prakticky nevychází z domu. Mají strach, aby nezdemolovali přátelům nábytek.

„Jde o to, že když už si někomu sednu na gauč, aby se pak pode mnou nerozpadl anebo abych se vůbec dokázal zvednout a nemuseli mě z něj tahat jeřábem,“ řekl Super.cz Michal, jenž je i s manželkou pojišťovacím agentem. „Lítáme po schůzkách. Vozíme se autem, ale někdy je problém se do něj nebo z něj dostat. Nebo vyjít tři patra pěšky do bytu zájemce,“ říká.

Manželé se obávají, že na ně okolí hledí s odporem, za zády se jim smějí a proto ve volném čase raději neustále zůstávají doma. A to jsou přitom velmi společenští lidé. Jenže kromě obav z toho, co by mohli způsobit svým známým, kdyby je navštívili, se nevejdou ani do sedadel v kinech, divadlech, ve vlacích, ba ani v restauracích.

„Změřili nám různé hodnoty a oznámili, že jsme silně podvyživení. Zkrátka jsme jedli nevhodné potraviny s nesprávnou nutriční hodnotou. Nadváha nás obtěžuje ve všech oblastech. Včetně té intimní,“ dodal Michal.

Kondice manželů je zoufalá. Nejsou téměř schopni vyjít ani sedm schodů, jež vedou k jejich bytu. A proto se rozhodli, že se sebou začnou něco dělat. Mají jasný plán, který je motivuje. A tím je snaha zplodit potomka. „Pokud nezhubneme, nebudeme ho mít. Nechceme mu předat hned ze startu to nejhorší - obezitu,“ řekla paní Jana. A proto i s manželem vyměnila těžké kalorické dobrůtky za zeleninu, jogurty a další zdravé pochutiny. Podle zdroje ze štábu byla motivace páru tak silná, že je na konci pořadu Kateřiny Cajthamlové a Petra Havlíčka, který vysílá Prima ve čtvrtek od 21:20 hodin, kvůli úbytku na váze vůbec nepoznáme.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám