Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do Česka zavítal britský princ Edward, bratr krále Karla III. Dorazil v úterý, zdržet se má do čtvrtka. V Praze ho přivítal prezident Petr Pavel, který ho vzal na pivo.

Snímek z hospody pak sdílel na prezidentském profilu, pánové jsou zachycení, jak si ťukají, a fanoušci si dělali legraci, že by měl prezident princi vysvětlit, že půllitr se nedrží jako šálek s čajem o páté. Další se podivoval, že vévoda z Edinburghu pije jen malé pivo. „Došla mi slova, tohle je skvělý! A až se s Vámi sejdou Kate s Williamem, bude to úplně nejvíc!“ vzkázala další fanynka Pavlovi.

Princ dorazil na Mezinárodní cenu vévody z Edinburghu (DofE), kterou založil jeho otec a předchozí držitel titulu vévoda z Edinburghu. Program DofE v Česku funguje od roku 1995, jeho účastníci si stanoví cíle z oblasti dobrovolnictví nebo pohybových aktivit, které následně plní. Plnit je mohou v rozmezí šesti až osmnácti měsíců, přičemž platí, že čím déle program studenti plní, tím vyšší ocenění dostanou. Zlatou medaili princ předá dvaačtyřiceti studentům, kteří úspěšně dokončili zlatý program.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám