Hlavní obsah
Článek

Z výpovědi svědka, který tvrdí, že ví, kdo, kdy a jak zavraždil před čtyřmi roky ztraceného Jana Moťovského, majitele Miss ČR a také muzea Karla Gotta Gottlandu, vyplývají děsivé skutečnosti. Obchodníka, po němž se slehla zem v Nice, podle slov svědka unesli z Francie do Čech, tady ho drželi v zajetí a následně zamordovali smrtící injekcí.

„Podle svědka byli vrazi občané České republiky a podařilo se jim svést jak českou, tak francouzskou policii na falešnou stopu. Fyzická likvidace Moťovského měla údajně s jeho návštěvou Nice jen tu souvislost, že ho tam na ulici nějak dostali do auta a odvezli zpátky do Čech. Tady ho údajně nějakou dobu zadržovali a pak usmrtili, prý injekcí,“ uvádí advokát otce Moťovského JUDr. Václav Marek.

Upozorňuje však, že k výpovědi muže, který si odpykává v nejpřísnějším vězení v Česku na Mírově dlouholetý trest, je třeba přistupovat s opatrností. Ostatně po zmizení movitého obchodníka se přihlásilo už několik svědků, kteří uváděli, že se s ním někde v cizině setkali nebo že ho zahlédli, například v Thajsku, ve Francii či v Karibiku.

„Nic z toho se nepotvrdilo. Ke každému dalšímu svědectví je proto na místě přistupovat s opatrností. Na druhou stranu žádný důkaz nejde zahodit. Zejména ne takhle závažný, byť svědek příliš důvěryhodná osoba není. Mohlo se to ale stát tak, jak tvrdí. Popisuje například několik detailů, které nemohl získat z veřejných zdrojů,“ překvapuje právník.

Vězeň ve svém čestném prohlášení uvádí konkrétní jména jak údajných vrahů, tak těch osob, které si popravu měly objednat. Marek však jejich totožnost nechce prozradit. „Nebudu tím, kdo je zveřejní. Mohl bych tak lidem, které svědek označil, způsobit nemalou újmu. Až svědek předloží policii videonahrávky, o kterých hovoří (prý je natočená jak samotná exekuce, tak schůzky pachatelů, při kterých se domlouvají na likvidaci Moťovského – pozn. red.), tak prosím, to už nebude o čem diskutovat. Do té doby nemáme jistotu, že svědectví je pravdivé nebo přesněji, že se jeho pravdivost podaří prokázat,“ dodal advokát.

Reklama

Další články

Načítám