Hlavní obsah
Článek

Herečka Marie Doležalová (37) je dvojnásobnou maminkou. K divadlu a natáčení se zatím nevrátila a naplno si užívá mateřské povinnosti se starší dcerou Alfrédou a synem Rudolfem. Péče o rodinu je ale často velká dřina, jak fyzická, tak psychická.

Už začátkem roku se herečka svěřila, že se pod tíhou všech povinností kolem rodiny málem složila. Rozhodla se tedy na to jít jinak a snažila se najít si víc času sama pro sebe. Nyní se rozhodla promluvit o terapiích, které začala navštěvovat už před narozením prvního dítěte.

„Předsudků ohledně terapií panuje mnoho, například že musíte být blázen, abyste na ně mohli chodit, nebo že je s vámi něco hodně v nepořádku, když potřebujete odbornou pomoc. Já si naopak myslím, že je s vámi něco hodně v pořádku, když se odhodláte řešit s odborníkem něco, s čím si sami nevíte rady,“ svěřila se herečka, která se snaží o osvětu v tomto tématu.

„Já jsem začala chodit na terapii půl roku před tím, než jsem otěhotněla poprvé, a byla jsem v šoku, kolik témat se ve mně skrývá. Říká se, že buď se učíte dobrovolně a po dobrém, anebo vás život donutí věci pochopit těžkými událostmi. Terapie tak může být tím dobrovolným krokem, jak začít chápat sám sebe bez toho, aby se musely začít dít průšvihy,“ dodala Marie, která ví, že je nejtěžší udělat ten první krok.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám