Hlavní obsah
Článek

Jen málokomu se stane, že jeho jméno zlidoví. A ještě navíc po něm pojmenují tyčinku. Twiggy se v šedesátých letech stala skutečným pojmem a průkopnicí ve světě modelingu. Teď poprvé zavítala do Cannes a ukázala, že se dá stárnout i s grácií a bez nadměrných plastických operací.

Velké oči, krátký sestřih a spíše chlapecká postava. Takhle v roce 1966 prozradila Twiggy v Británii a její sláva se rozšířila do celého světa. Svou přezdívku dostala od svého objevitele, manažera a přítele Nigela Jonathana Daviese, který ji poprvé spatřil v jejích patnácti letech v kadeřnictví, kde pracovala. Twiggs anglicky znamená větvičky, a protože měla Dame Lesley Lawson štíhlé nohy, její jméno bylo na světě.

Twiggy byla kvůli své štíhlé postavě milována i kritizována, její modelingová kariéra byla ovšem krátká. Už v roce 1970 odešla do "důchodu." K profesi, která z ní udělala hvězdu, se vrátila až v roce 2005, kdy se stala tváří firmy prodávají oblečení. Mezitím se Twiggy úspěšně věnovala herectví a zpěvu.

Teď se ve svých třiasedmdesáti letech poprvé objevila na filmovém festivalu v Cannes, aby tam představila dokument o svém životě, režírován Sadie Frost. Na červeném koberci se ukázala v černém elegantním obleku a bílé halence s černou vázankou, podruhé pak v bílém saku a černých kalhotech. Lidé oceňují hlavně to, že bývalá modelka vypadá stále skvěle, i když její obličej nevypadá poznamenaný přehršlí plastických operací a dalších úprav. Sama v minulosti poznamenala, že proti nim nic nemá, zatím na ně ale nemá odvahu. Na to, jak to Twiggy slušelo, se podívejte do naší galerie.

Reklama

Další články

Načítám