Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Tereza Brodská (55) zdědila talent po svých rodičích, legendách českého filmu Vlastimilu Brodském a Janě Brejchové. Po té zdědila nejen nadání, ale také krásnou postavu, jejíž přednosti se neostýchala vystavit například ve filmu Dvojrole.

Ve sci-fi snímku z roku 1999 se Tereza představila v roli krásné dívky Ivetty, jíž do hlavy dva experimentální lékaři voperují mozek starší intelektuálky. Když si pak stoupne před zrcadlo, svlékne tričko a uvidí své mladé tělo, nevěří vlastním očím.

Scéna před zrcadlem trvá necelou minutu a vzhledem k charakteru příběhu, v němž jde podle slov režiséra Jaromila Jireše o "zápas vědomí s hmotou, duše s tělem, mládí se stářím a pruderie s erotikou", má pochopitelně hlubší význam než pouhé oživení pomalého děje krásami Terezina tehdy jedenatřicetiletého těla. Nutno však podotknout, že i kdyby tomu tak nebylo, film by si díky odhaleným vnadám Terezy Brodské své fanoušky jistě našel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám