Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herci ze seriálu Cesty domů absolvovali speciální krevní testy. Přímo v ateliéru při natáčení si nechali udělat unikátní vyšetření, které odhalilo vše o jejich zdravotním stavu. Navíc ušetřili čas i peníze.

„Jsem ráda, že jsem takové vyšetření absolvovala, a pošlu na ně i svou rodinu. Je dobré vědět, na co by si měl člověk dát pozor a co by měl ve svém těle sledovat,“ říkala Klára Jandová (44).

Miroslav Etzler (59) vysvětlil, že k lékaři kromě zubaře vůbec nechodí a běžné virózy nebo bolest v krku zásadně léčí sám běžně dostupnými léky z lékárny. Vyšetření na tomto přístroji, který byl původně vyvinutý pro kosmonauty, ho ale zaujalo. „Přiznám se, že jsem spíš člověk, který věří tradičním způsobům léčby, a k tomuto testu jsem měl nejdřív lehkou nedůvěru. Ale jsem rád, že jsem si jej mohl vyzkoušet,“ řekl herec.

Petra Horváthová se přiznala, že nemocniční prostředí a čekárny u doktora nemá moc ráda a rozhodně nepatří k lidem, kteří se hned s každým píchnutím hrnou k lékaři. „Ani si to kvůli pracovním povinnostem nemůžu dovolit, takže když chytnu nějakou virózu, léčím se většinou sama. Vyšetření mě ale zaujalo a nejvíc mě pobavilo, že paní doktorka z naměřených hodnot například poznala, že jsem hladová. Nestačila jsem se totiž naobědvat,“ smála se Petra.

Něco podobného se dozvěděla i Tereza Kostková (47). „Paní doktorka z testů zjistila, že mám hlad, aniž by mi kručelo v břiše,“ smála se. „Já jsem byla u doktora poměrně nedávno a například k zubaři chodím pravidelně, preventivní prohlídky rozhodně nezanedbávám. Myslím, že svůj zdravotní stav poměrně dobře znám, přesto jsem se z těchto testů dozvěděla spoustu zajímavých informací, které jsem netušila,“ říkala herečka.

„Protože už mi není třicet, několik let chodím pravidelně na krevní testy, takže se dá říct, že o svém těle a zdravotním stavu leccos vím. Ale tato metoda člověku řekne spoustu informací, které souvisejí s praktickými kroky v životě. Řekne vám, jak máte zacházet se svým organismem, kolik mu dáváte vody, co pro tělo je a není dobré a hlavně kdy, odhalí všechny vaše zlozvyky. Bylo pro mě zajímavé, že jsem v číslech viděl, jak svému tělu ubližuju. A uvědomil jsem si, co bych měl dělat, abych to změnil a ono mi ještě pár let vydrželo,“ vtipkoval režisér Jiří Adamec (76).

Přístroj vyhodnotil 88 různých hodnot, které ukázaly například stav jater, ledvin, srdce, slinivky či vitální kapacitu plic. Dokáže také odhalit případnou chudokrevnost nebo cukrovku, probíhající záněty v těle, změřit hladinu cholesterolu, okysličení orgánů, hodnotu minerálů v těle, průchodnost cév, upozornit na možné nebezpečí vzniku některých nádorových onemocnění a vyhodnotit spoustu dalších důležitých informací. Aby člověk tyto hodnoty o svém zdravotním stavu zjistil, musel by jinak absolvovat řadu běžných vyšetření, která by vyšla na pětatřicet tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám