Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka legendárního fotografa Jana Saudka (88), novinářka Pavlína Saudková, je známá spíše tím, že má raději undergroundové akce, než abychom ji vídali na slavnostních událostech, kde je povinný dress code.

Já samozřejmě, jako každá žena, mám ráda hezké oblečení. Trošku tedy bojuji se svojí postavou, ale když se podívám tady na přítomné dámy, tak obdivuji jejich krásu. Pro mě je tedy přirozenější nějaký underground a večer třeba v divadle Jatka78, tam je to přece jen o jiném oblečení. Ale jednou za rok tohle zvládnu,“ svěřila se se smíchem Pavlína Super.cz.

My jsme si s novinářkou povídali během charitativní večeře Nadačního fondu Be Charity Báry Nesvadbové, která se už potřetí konala v prostorách Národního muzea v Praze. „My jsme tradičně dražili nějaká z Janových děl, ale tentokrát jsme to vynechali, protože se snažím dotáhnout do konce Janovu nadaci. U nás platí úzus, že na stěnu nepatří jiní autoři než Jan,“ smála se Pavlína.

Charitativní večeře vynesla nadaci přes sedm milionů korun. Výtěžek z akce byl předán na rehabilitaci onkologicky nemocným dětem a na podporu vybraných pracovišť a zaměstnávání lidí s handicapem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám