Hlavní obsah
Článek

Johnny Depp (60) se ve velkém vrátil do světel reflektorů. Na právě probíhající filmový festival v Cannes dorazil se snímkem Jeanne du Barry - Králova milenka, ve kterém si zahrál hlavní mužskou roli, krále Ludvíka XV. Sklidil ovace vestoje.

Na francouzskou riviéru jej doprovodila herecká kolegyně a režisérka filmu Maïwenn Le Besco. V branži vystupuje pouze pod křestním jménem. Pozornost diváků si zajistila nejen obsazením Deppa, pro kterého jde o první hlavní roli po vleklé soudní při s exmanželkou Amber Heard, během níž ho filmová branže v podstatě odepsala, ale i sama Maïwenn často plní stránky nejen bulvárních médií.

Dlouho byla známá především jako manželka slavného režiséra Luca Bessona, přičemž vztah začali v době, kdy bylo Maïwenn patnáct let a jemu třiatřicet. O rok později, tedy v šestnácti letech, mu porodila dceru. V roce 1996 ji Besson opustil kvůli Mille Jovovich, s níž tehdy natáčel Pátý element.

V březnu Maïwenn údajně v restauraci napadla politického novináře Edwyho Plenela, ten ji za to zažaloval. Herečka měla sedět u stolu poblíž, přijít k němu, chytnout ho za vlasy a beze slova mu plivnout do obličeje.

Magazín Mediapart, v jehož čele Plenel stojí, se o Maïwenn nikdy nezajímal, byl ale mezi prvními médii, která informovala o hnutí #MeToo. Mediapart mimo jiné zveřejnil zpověď herečky Sand Van Roy, která Bessona obvinila ze sexuálního napadnutí. Případ byl nakonec zamítnut.

Maïwenn v několika rozhovorech uvedla, že není zastánkyní hnutí #MeToo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám