Hlavní obsah
Článek

Johnny Depp (60) musí v posledních dnech zažívat velmi rozporuplné pocity. Zatímco po příjezdu do Cannes si vysloužil sedmiminutové ovace, na druhé straně vznikl otevřený dopis proti jeho účasti na festivalu a sociální sítě zaplavila vlna odporu proti herci, který se loni soudil se svou exmanželkou Amber Heard (37).

Žádný člověk se nikdy nezavděčí všem. To platí v současné době o Johhnym Deppovi, který si užívá znovunabytou slávu na festivalu v Cannes, kam přijel představit první film, ve kterém hrál první hlavní roli od konce soudního procesu se svou exmanželkou Amber Heard. Fanoušci na každém kroku skandovali jeho jméno, od publika se dočkal sedmiminutových ovací vestoje. Francouzský snímek Jeanne du Barry - Králova milenka je první výraznou příležitostí od dob, kdy se kvůli soudnímu procesu dostal na černou listinu hollywoodských tvůrců. Tam si herec nezahrál už pět let.

Pro Amber Heard a všechny, kdo se postavili na její stranu, je ale účast Deppa na slavném festivalu jako sypání soli do otevřené rány. Už před zahájením události byla na sociálních sítích spuštěna kampaň s hashtagem „CannesYouNot,“ která odmítala hercův příjezd. Kampaň, která se šíří po Instagramu i Twitteru, se bouří proti tomu, aby lidé oslavovali člověka, který měl svou ženu v minulosti údajně psychicky i fyzicky týrat, a to i když Amber soud nevyhrála. Objevil se i otevřený dopis, který podepsalo více než sto herců a ve kterém se píše o nesouhlasu s příjezdem Deppa na festival a obecně o tom, že Cannes bývá plné sexuálních predátorů.

Podobné příspěvky zaplavily internet.

„Soud Depp versus Heard se stal prostředkem k tomu, aby se odpor proti hnutí „me too“ stal virálním. Zahájit festival s Johnnym Deppem? Abych bych upřímný, je to jako facka,“ řekl magazínu Variety majitel twitterového účtu @LeaveHeardAlone. K účasti herce se nakonec vyjádřil i ředitel festivalu Thierry Frémaux, který důrazně odmítá, že na festival jsou zváni sexuální agresoři. „Kdybyste si mysleli, že je to festival pro násilníky, nebyli byste tu a neposlouchali mě, nestěžovali byste si, že nemůžete sehnat lístky, abyste se dostali na promítání," řekl v pondělí na tiskové konferenci.

Sám Johnny Depp prohlásil, že vlnu odporu proti své osobě příliš neřeší a že většina toho, co o něm byla za poslední léta napsaná, je z velké části fikce. Hollywood prý už k životu ani moc nepotřebuje a nemá rád slovo comeback, protože prý nikam neodešel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám