Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Stejně jako se lišíme vzhledem, liší se i naše oči. Naše vidění je rozdílné stejně, jako naše vidění světa. Proto se společnost Rodenstock rozhodla vyvinout novou technologii výroby brýlových čoček, která poskytne ostré vidění pro každého z nás.

Lišíme se vzhledem, charakterem, otisky prstů a stejně tak jsou originální i naše oči a zrak. Každý člověk vidí svět jinak, máme rozdílné dioptrie, oční vady. A proto jsme ve společnosti Rodenstock vyvinuli inovativní technologii, která z několika tisíc měřicích bodů určuje individuální biometrické údaje oka. Výsledky výzkumu jsme promítli do výroby brýlové čočky.

Foto: Rodenstock
Přesně naměřená data přenášíme přímo do výroby brýlové čočky a výsledkem je nejostřejší možné vidění na všechny vzdálenosti.

Biometrická přesnost je rozhodující

Zhruba od věku 45 let může oční čočka postupně začít ztrácet svou pružnost, a proto se již nedokáže rychle přizpůsobovat běžnému a zdravému vidění. Progresivní brýlová čočka tak pomáhá vlastní oční čočce uskutečnit opět tyto plynulé přechody.

Foto: Rodenstock
Velkou výzvou biometrického výzkumu bylo překonat starou normu, kterou většina výrobců čoček používá dodnes.

Doposud se většina čoček vyráběla na základě tradičního očního testu, při kterém se pro výpočet stanoví pouze čtyři standardní hodnoty předpisu. Pokud se čočky vyrábí pouze na základě těchto čtyř hodnot, používají se pro biometrické údaje očí průměrné hodnoty z redukovaného modelu oka, které vyhovují pouze 2 % očí. Nezohledňuje se tedy fakt, že je každé oko jedinečné.

Nejlepší volba: Biometrické čočky založené na technologii DNEye®

Biometrické čočky, které jsou vyrobené za základě přesně změřených dat každého oka představují změnu paradigmatu ve výpočtu progresivních čoček. Rodenstock jako jediná společnost měří přesný a jedinečný tvar oka a tyto údaje zohledňuje při výrobě čoček. Výsledkem jsou brýle, které poskytují perfektně ostré vidění. Vysoká biometrická přesnost založená na přesném modelu oka uživatele dala i název těmto čočkám: B.I.G. EXACT®.

Foto: Rodenstock
Nová alternativa: Biometrické čočky založené na umělé inteligenci.

Nová alternativa: Biometrické čočky založené na umělé inteligenci

Díky využití umělé inteligence a jednoho z největších souborů dat (více než 500 000 individuálních biometrických měření očí), byl vytvořen nový standard výpočtu brýlových čoček. Ten umožňuje vytvořit biometrický model oka založený na umělé inteligenci. U progresivních brýlových čoček je možné dosáhnout výrazně vyššího stupně biometrické přesnosti, což nyní umožňuje výrobu biometrických čoček i bez předchozího měření pomocí DNEye® skeneru. Čočky založené na umělé inteligenci nazýváme B.I.G. NORM®.

Další informace ZDE

Foto: Rodenstock
Brýlové čočky založené na umělé inteligenci nazýváme B.I.G. NORM®.

Další články

Načítám