Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Juraj Zaujec (30) právě boduje v soutěži Hlas ČeskoSlovenska, ale v minulosti zkoušel štěstí daleko za hranicemi Evropy. V devatenácti letech po absolvování konzervatoře odešel společně se svým spolužákem do Japonska.

„V podstatě jsem chtěl vidět svět a nabrat životní a muzikantské zkušenosti. Poslali jsme hudební video do různých agentur a jako první si nás vybrali Japonci," popisuje své velké životní štěstí Juraj. Na rok strávený v zemi vycházejícího slunce Juraj velmi rád vzpomíná.

„Líbilo se mi, že se Japonci často chodí bavit do společnosti a investují obrovské peníze do kultury a umění," říká.

Práce v Asii byla ale dost náročná. Doposud znal Juraj Japonce jen jako milé turisty s fotoaparáty. Když však s nimi začal spolupracovat v jejich vlastní zemi, uvědomil si, že jsou to velmi nároční lidé. „Mají strašně vysoké pracovní tempo. Většinou jsme měli jen jeden den volna v měsíci. O Slovácích se říká, že jsou pracovitý národ, ale Japonci jsou úplně jiný level," směje se.

Když už byl Juraj životem v Asii přesycený, dostal se stejným způsobem, a to virtuálním konkurzem, do Španělska a na Kanárské ostrovy, kde vydržel čtyři roky. „Potom jsem hrál pár roků na výletních lodích, takže jsem procestoval skoro celý svět. Byl jsem v Karibiku, Africe, často jsme se plavili po Středozemním moři a na severu Evropy od Islandu až po St. Peterburg," zasněně vzpomíná Zaujec na své dobrodružné životní období.

Řada lidí by mohla Jurajovi jeho životní zkušenosti opravdu závidět.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám