Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V loňském roce se na Zlatou slavici Petru Janů (71) upřela pozornost lidí hned několikrát. Nejdříve fanoušky vyděsila zpráva o tom, že jejich oblíbenkyně musí řešit následky plastiky, respektive reakce na ni. Nechala si do obličeje aplikovat látku metacrill, aby ji omladila. "Dodneška nevím, co to bylo za reakci. Možná kvůli tomu, že jsem to měla v sobě, zareagovalo to s novou barvou na vlasy. Ale dermatologové taky nevědí nic. Zjistili, že jsem alergická na kalafunu, ale to bych se musela tulit k nějakému houslistovi," krčila rameny během našeho tehdejšího rozhovoru. Naštěstí se vše rychle vrátilo do pořádku.

Zpěvačka navíc slavila dvojí výročí - 50 let na scéně a 70. narozeniny, a tak za ní Česká televize přišla s nabídkou natočit o ní celovečerní dokument. Ten se 19. listopadu po odvysílání v den jejích narozenin ukázal jako mimořádně povedený a úspěšný. A nyní se snímek PETRA JANŮ – Jedeme dál dostal i na filmový festival. Zajímavostí je, že pro zpěvačku to ale bude její premiéra.

Já se musím bez mučení přiznat, že jsem to ještě neviděla. Slyšela jsem od přátel a známých samá pozitiva, ale já se sama na sebe prostě nerada dívám. Vím, že dokument se povedl, a když za mnou můj kamarád a manažer René Kekely a režisér Zdeněk Gawlik, kteří jsou spoluautoři námětu a scénáře, s tím nápadem přišli, řekla jsem: A proč ne. Trochu jsem se bála, co vznikne. Natáčení bylo úžasné, pohodové a povedlo se to, prý. Dokonce televize se nechala slyšet, že to byl jeden z nejsledovanějších a nejpovedenějších dokumentů o nějaké osobnosti za poslední roky, což mě ohromně těší. Ale já ho poprvé uvidím až tuto sobotu,“ svěřila se Super.cz Petra Janů.

Dokumentem, který zachycuje také velký narozeninový koncert zpěvačky ve vyprodané pražské Lucerně s její kapelou Amsterdam, totiž otevírá program 2. ročník Filmového festivalu Třeboň, kde bude zpěvačka vzácným hostem. A tak zpověď o svém životě poprvé uvidí. „Mé pocity? Těším-bojím. Ale už ne tolik, protože vím od lidí, že se to líbí, tak mám radost,“ dodala zpěvačka, která na Třeboňsku v podstatě žije, má tam skoro čtyřicet let chalupu, kterou si pořídila se svým manželem Michalem Zelenkou. „I tam jsme podstatnou část filmu natočili, i s mými přáteli, sousedkami a tou úžasnou přírodou, která je všude kolem,“ dodala Petra Janů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám