Hlavní obsah
Článek

Řešení případu Jana Moťovského, šéfa Miss ČR a majitele Gottlandu, muzea Karla Gotta (†80), jenž před čtyřmi lety za záhadných okolností zmizel ve francouzské Nice, asi nabere hodně rychle jiný směr než dosud. Při úterním jednání pražského městského soudu, který ho prohlásil za mrtvého, totiž vyšlo najevo zajímavé svědectví. Zatím nejmenovaný muž tvrdí, že ví, kdo podnikatele, kterému v jeho podnikání pomáhal i zpěvák Gott, zavraždil, kdo si mord objednal, kde k popravě došlo, a dokonce prý viděl i video ze samotné exekuce! „Jsou to informace velmi závažného charakteru,“ uvedl advokát Václav Marek, který zastupuje otce pohřešovaného.

„Svědek se mi ozval na základě rozhovoru, který se mnou viděl v televizi a jenž byl pořízen při minulém jednání městského soudu. Předložil jsem proto jeho čestné prohlášení, ve kterém tvrdí, že ví kdo, kdy, kde a jak zavraždil Jana Moťovského. Údajně ví, kdo si vraždu zaplatil, a je ochoten označit místo, kde jsou jeho ostatky. Existuje prý videonahrávka popravy pana Moťovského a další nahrávky z jednání objednavatele vraždy s lidmi, kteří ji uskutečnili,“ řekl Super.cz Marek.

Muž, který přináší tak zásadní svědectví, ale patří ke kriminálnímu podsvětí a v současné době si odpykává dlouhodobý trest ve vězení na Mírově. „Tato skutečnost do určité míry činí jeho osobu a jeho tvrzení trochu méně věrohodnými. Nicméně jde o tak závažné informace, že jsem si je nedovolil hodit do koše. Během soudního jednání to vyvolalo velké emoce. Soud zvažoval, zda si svědka nemá předvolat či si obstarat zmíněné videonahrávky. Nakonec tak neučinil s ohledem na to, že v civilním řízení není jeho úkolem případ vyšetřovat, a potvrdil prvoinstanční rozhodnutí o prohlášení Jana Moťovského za mrtvého,“ sdělil závěrem advokát.

Reklama

Další články

Načítám