Hlavní obsah
Článek

Jan Bendig (30) s přítelem Lukášem Rejmonem žije už deset let. Zpěvák svou homosexualitu neskrývá, ale byly doby, kdy samozřejmě i on musel projít coming outem. Velmi těžké to bylo v jeho rodině. Přiznat se v romské rodině k jiné orientaci může být leckdy velký oříšek.

„To bylo šílený. Strašně jsem se bál, protože u nás nesmíme mluvit sprostě, nesmím chodit v trenkách. Nahota, sex, to jde mimo nás. Nikdy jsem se s mámou nebo tátou nebavil o sexu. Věděl jsem, že to je v háji,“ svěřil se v show 7 pádů Honzy Dědka.

Kvůli Honzově orientaci s ním otec dokonce nějaký čas nemluvil. „Jeden den jsem byl v dobré náladě, mamka vytírala. Řekl jsem jí, že jí musím něco říct. Opřela se o koště a zeptala se: Ty nejsi na holky, viď? Pak jsme plakali. Ulevilo se mi. Prosil jsem ji, aby to neříkala tátovi. O dvě hodiny později už to táta věděl. Já jsem se bál jeho reakce, on se taky styděl, nemluvil se mnou. Myslel jsem, že se stydí. Ale asi za dva měsíce přišel, objal mě a řekl, že mě miluje, jaký jsem,“ dodal Jan Bendig.

Teď už jsou tyto těžké doby naštěstí pryč. Jan má stabilní vztah a s rodinou vychází fantasticky. Dokonce s partnerem začínají uvažovat, že by si časem pořídili miminko a stali se perfektními rodiči.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám