Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velmi těžkým obdobím si po narození svého druhého potomka musela projít bývalá televizní reportérka Tereza Robinson. Někdejší reportérka, která pracovala pro TV Nova, pořad 168 hodin nebo pro Seznam zprávy, se musela vyrovnat s tím, že její syn se narodil s několika srdečními vadami.

Poprvé se Tereza stala maminkou ve 23 letech, kdy se jí narodila dcera Laura, které je dnes 14 let. Manželství nevydrželo a Tereza se po rozvodu začala věnovat své kariéře reportérky. Trvalo dlouho, než našla muže, se kterým chtěla mít další děti. Po letech se na ni usmálo štěstí a s druhým manželem Martinem brzy otěhotněla. Přestože bylo těhotenství bez problému, velmi záhy po narození syna Ondřeje se jim život zkomplikoval. Chlapeček se narodil s osmi srdečními vadami.

„Strašně rychle dýchal a zvedal se mu hrudníček. Celou noc jsem ho po třech hodinách budila, měl studené ruce a vůbec nebrečel a pořád jsem ho kontrolovala. Byla tam sestra, která když ho viděla, tak měla navrch oči a už mi ho nevrátili,“ popsala Tereza v pořadu 13. komnata první dny s chlapečkem. Synova vada se začala projevovat třetí den jeho života. Musel velmi brzo absolvovat operaci. „Já jsem první tři dny jenom brečela, nebyla jsem schopná ničeho, bála jsem se, že umře,“ svěřila se Tereza na kameru.

Chlapeček v průběhu prvních let života musel absolvovat několik dalších operací. Když mu bylo půl roku, podstoupil druhou ze série operací. Až třetí zákrok mu značně pomohl.

Lékaři Tereze a jejímu muži doporučili mít brzy další dítě, televizní reportérka otěhotněla, ale srdíčko se u miminka příliš dobře nevyvíjelo a v pátém měsíci zemřelo. „Nechceš si připustit možnost, že by to mohlo dopadnut stejně nebo hůř. Další průšvih se nám stal, když jsem v pátém měsíci zjistila, že srdíčko holčičky nebije a dva dny nato jsem ji musela porodit mrtvou,“ prozradila Tereza Robinson v premiérovém díle pořadu. Všechny těžké zkoušky života ustála a s manželem na světě nakonec přivítali zdravého syna Vojtíška.

Tereza absolvovala kurzy a certifikace a dnes se věnuje jako rodinná koučka a mentorka pomoci rodinám s podobnými osudy. Založila projekt Srdcem Robinson, který se zaměřuje na pomoc rodinám s postiženými či těžce nemocnými dětmi.

Reklama

Další články

Načítám