Hlavní obsah
Článek

Diváci se už v neděli mohou těšit na desetidílný seriál Přijela pouť, který vznikl pod scenáristickou taktovkou Petra Kolečka (40) a režisérským vedením Petra Němečka. Přenesete se v něm do roku 1990 do prostředí kolotočů, střelnic a cukrové vaty, kde se život řídí zákony světských a rodina je nadevše. Seriál poběží každou neděli vždy od 20.15 hodin na Televizi Seznam.

Seriál láká na vtipné scénky z období, kdy bylo možné vše, a také na oblíbené herce. V roli šéfa pouti Jardy Dresslera se představil Michal Suchánek, jeho ženu Hanku hrála Alena Mihulová, v dalších rolích se můžete těšit na Oldřicha Navrátila (Jindra Dressler) a Jakuba Prachaře (Dan Dressler). Majiteli střelnice jsou Benákovi: Tomáš Matonoha (Vladimír Benák) a Barbora Mottlová (Andrea Benáková). Její dmoucí se ňadra jsou zárukou, že broky na střelnici půjdou na dračku.

„To je hrozně milá holka, která ví, co chce, a jde si tvrdě za tím,” popsala svou postavu Barbora Mottlová (37) pro Seznam Zprávy.

„Já si myslím, že jsem pravý Benák kolotočář z počátku 90. let,” dodal představitel Vladimíra Benáka Tomáš Matonoha. „Pan režisér mi říkal, že jsem jako Benák na pohodu, ale on tam vlastně skoro nemá prostor být na pohodu,“ dodal s úsměvem.

Kromě Mottlové se můžeme těšit také na Jakuba Prachaře (40). „Já hraji syna Michala Suchánka, dědečka mám Oldu Navrátila, což jsou hlavní šajby na pouti. Vracím se ze studií práv, utekl jsem od rodiny, což děda nerad vidí, takže mě nemá rád. Navíc má pocit, že kvůli mně přišel o ruku,” prozradil něco málo ke své roli Prachař.

Do seriálu se vloudilo i pár drobných chybiček. Zmiňme alespoň tu ze třetí epizody nazvané Pavlínka. „Metalista“ ze střelnice má na zádech nášivku s motivem alba Death Magnetic od Metallicy. Toto album ale vyšlo v roce 2008, ale seriál se odehrává 18 let před tím.

Reklama

Další články

Načítám