Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká dívčí skupina Vesna skončila ve finále 67. ročníku písňové soutěže Eurovize na krásném desátém místě. V Eurovizi je to náš druhý nejlepší výsledek. Česko dosud nejlépe skončilo šesté, před pěti lety uspěl zpěvák Mikolas Josef.

Vesna se v populární soutěži představila s písní My Sister's Crown, která pojednává o ženské síle. Text songu se skládá ze čtyř jazyků, a to z angličtiny, češtiny, ukrajinštiny a bulharštiny. Už v semifinále vzbudila písnička rozruch a měla skvělé ohlasy, vynikající desáté místo tak není překvapením.

„Píseň jsem napsala záměrně pro Eurovizi a přemýšlela jsem, jak by Česká republika mohla vystoupit v tom mezinárodním kontextu. Říkala jsem si, že by bylo skvělé, aby v sobě písnička nesla i češtinu, ale zároveň jsme tam zakomponovaly další jazyky. Přijde mi, že slovanství v mezinárodním kontextu nemá až takovou značku a chtěly jsme podpořit Ukrajinu,“ řekla před časem Super.cz frontmanka Vesny Patricie Kaňok Fuxová.

Vesna ve finále Eurovize. Dívčí kapela skončila na desátém místě.

Na vyšší příčky to ale bohužel nestačilo. Vítězem Eurovize se stala švédská zpěvačka Loreen, která zvítězila již podruhé. Na druhém místě skončil finský zpěvák Käärijä a na třetím izraelská zpěvačka Noa Kirel.

Líbí se vám soutěžní píseň dívčí skupiny Vesna?
Ano, je skvělá
36,6 %
Ne, nelíbí se mi
63,4 %
Celkem hlasovalo 7547 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám