Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odstartoval první český casting prestižní modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2023 Czech Republic. Naše země tak začala hledat další modelingovou elitu. Brzy budeme znát nová jména vítězů. Tato soutěž jde ale s dobou, a nově tak připravila tři druhy přihlášek. Bílý dotazník dostávají muži, fialový ženy a nebinární osoby dotazník ve žluté barvě.

„Ty kategorie jsou klasické. Máme tam sekci žena, muž, ale tento rok, a to je novinka, jsme připravili samostatný dotazník pro specifické genderové osoby, takže každý se může přihlásit pod svou identitou,“ prozradil Super.cz prezident české a slovenské části soutěže Saša Jány.

Je tak rád, že i Česko se přizpůsobilo západním trendům. „Máme různou typologii lidí, naše agentura se přizpůsobuje a otevírá tak jako ostatní ve světě. Česko je určitě otevřenější než Slovensko. Řekl bych, že my na Slovensku jsme k genderovým osobám více pokrytečtí a je to strašná škoda, a naopak Česko považuji za jednu z nejliberálnějších zemí v Evropě,“ dodal během našeho rozhovoru.

Reklama

Další články

Načítám