Hlavní obsah
Článek

Představitel ústřední postavy seriálu Inspektor Banks Stephen Tompkinson za sebou má poslední den stání, při němž ho soud očistil od nařčení z vážného ublížení na zdraví. Toho se měl dopustit v květnu 2021 na Karlu Pooleovi. „Prostě chci jít domů,“ řekl herec, pří viditelně znavený, a dál se nijak nevyjadřoval.

Podle obvinění měl Tompkinson před svým domem potyčku s mužem, po níž dotyčný skončil na zemi v bezvědomí a s frakturou lebky. Soused údajně viděl Tompkinsona, jak dal Pooleovi facku a poté ho udeřil do hlavy.

Herec obvinění od začátku odmítal. Na svou obhajobu mj. uvedl, že za svou dlouholetou kariéru a díky mnoha scénám bitek a potyček je naučený spíš tomu, jak skutečnou ránu nedát, než dát. A byl si prý jist, že se Poolea dotkl pouze dlaní ruky a s malou silou, pouze tak, aby se bránil. „Nechtěl jsem mu ublížit. Chtěl jsem ho zastavit,“ uvedl Tompkinson.

„Nevynaložil jsem žádnou velkou sílu, která by střízlivého člověka poslala k zemi. Za dvojitou frakturu lebky Karla Pooleho nejsem zodpovědný. Potácel se kvůli vlastní nestabilitě. Padal v úplně opačném směru,“ řekl herec před soudem. Ten mu dal za pravdu.

Podle Pooleho je verdikt „velkým zklamáním“. „Stále mám následky toho, co se v tu noc stalo, ale už k tomu nechci nic říkat,“ řekl. Tompkinson zase uvedl, že spor velmi negativně ovlivnil jeho kariéru.

Reklama

Další články

Načítám