Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Dolph Lundgren bojuje s rakovinou. S nemocí se přitom potýká už dlouhých osm let. „Našli mi nádor v ledvině a tady v LA mi ho také v roce 2015 vyndali. Ale biopsie ukázala, že je to rakovinné,“ řekl v rozhovoru s Grahamem Bensingerem.

Po vyjmutí nádoru herec docházel na pravidelné kontroly, nejdřív každého půl roku, později každý rok, a vše se zdálo být v pořádku. V roce 2020 se ale nemoc vrátila. Lékaři objevili několik dalších nádorů včetně jednoho v játrech. V té době se herec zrovna chystal na natáčení. „V tomto bodě mi začalo docházet, že to bude něco vážného,“ uvedl.

Lundgren byl připravený na operaci, lékař mu ale řekl, že není možná. „Operatér si mě zavolal a řekl mi, že nádor už vyrostl, je moc velký a nemohou ho vyndat,“ popisoval herec. Nádor měl tehdy velikost menšího citronu.

Na doporučení lékaře podstoupil systémovou léčbu, která u něj měla těžké vedlejší účinky jako průjem nebo rapidní úbytek váhy. „Bolela ho ústa, bolely ho ruce i nohy. Nemohl jíst nic teplého, studeného ani kořeněného,“ popsala hercova partnerka Emma Krokdal.

Herec trpěl také tím, že s ním lékaři nesdíleli informace. Zpětně se domnívá, že ho považovali za ztracený případ. Uvedl, že mu dávali dva až tři roky života a doporučili mu dát si pracovní pauzu a více se věnovat rodině. Přesto se rozhodl bojovat, navštívil jinou onkoložku, která po další biopsii navrhla medikaci. Po ní rakovina výrazně ustupuje, uvedl.

„Jako herec se snažím rozdávat pozitivní emoce a pozitivní energii. Vždycky jsem se snažil být ke každému milý... A možná se mi to nějak vrátilo, když jsem to nejvíc potřeboval,“ míní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám