Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Módní návrhářka Beáta Rajská (44) doplatila na svou nevšímavost. Během vernisáže fotografa Pavla Brunclíka v Sovových mlýnech totiž natolik věnovala svou pozornost fotografiím našich nejvýznamnějších osobností, že spadla do vodního příkopu na nádvoří areálu.

To Rajskou ale nerozhodilo. Jako dáma znalá společenského bontonu vyřešila celou situaci s úsměvem a grácií. Z vody elegantně vyskočila a splnila všechny své zbývající společenské povinnosti. Kdyby u toho Ladislav Smoljak (†78) (+78) mohl být, jistě by to nejen potěšilo jeho duši vtipálka, ale nejspíš by to i cimrmanovsky okomentoval.

A právě Smoljakova podobizna vyvolala na výstavě největší zájem. Mezi fotografiemi se totiž jedná o opravdový unikát. Je totiž poslední společnou fotkou pánů Svěráka (88) a Smoljaka. Zajímavé na ní je především to, že vznikla až po smrti Ladislava Smoljaka. Při jejím pořizování byla využita pouze jakási maketa tohoto slavného spolutvůrce Járy Cimrmana.

Výstavu 46 Čechů, jejímž partnerem je minerální voda Mattoni, je možné vidět až do 5. 6. v Muzeu Kampa v Praze. Mezi elitu národa autor zařadil například exprezidenta, dramatika a režiséra Václava Havla, architektku Evu Jiřičnou, režisérku Helenu Třeštíkovou nebo rabína Karla Sidona.

Reklama

Další články

Načítám