Hlavní obsah
Článek

Oblast Šibenik-Knin nabízí mnoho důvodů, proč by se mohla stát součástí vašeho seznamu cestovních přání. Od bohaté historie po krásné pláže, potápěčské lokality a plavbu v klidném vnitrozemí, tato oblast má co nabídnout pro každého.

Ačkoli existuje mnoho důvodů, v tomto článku Vám přinášíme 4 důvody, proč byste měli navštívit tuto magickou cestovní destinaci, která Vás okouzlí svým kulturním dědictvím, nedotčenou přírodou a zábavnými aktivitami.

1. Kulturní ráj

Šibenik, město s bohatou historií a neuvěřitelným kulturním dědictvím, je ideálním místem pro romantickou procházku jeho klikatými uličkami vedoucími do centra města, pro kávu v krásných kavárnách a pro návštěvu mnoha historických památek. Zde se nacházejí také muzea a památky chráněné UNESCO, což je ideální pro průzkum. Během letních měsíců jsou ulice plné akcí, jako je například středověký trh v Šibeniku, kde můžete plně zažít ducha tohoto města.

Foto: Dalmatia Šibenik
Krpanj - TZ Krpanj-Brodarica

2. Vzrušující dobrodružství v křišťálově čistém moři

Vodice jsou ideální pro všechny milovníky aktivní dovolené, kteří chtějí prozkoumat krásné podmořské krajiny. Srima, Plava plaža, Vicevica, Male Vrulje... jsou jen některé pláže skrývající se zde. Nezmeškejte příležitost objevit mořský život, ať už potápěním nebo kajakem. Také jedním z nejkrásnějších míst pro milovníky přírody a námořníků je Bilice. Pokud se rozhodnete prozkoumat Prukljan, kde se "Krka líbá s mořem", plavba bude pro vás nezapomenutelným zážitkem. Začínajíc od kanálu sv. Antonína, kde můžete obdivovat památku UNESCO - pevnost sv. Mikuláše z moře, a plavbou přes Šibenický záliv, který vás dovede ke kanálu sv. Josefa, ocitnete se na otevřeném moři Prukljanského zálivu.

Foto: Dalmatia Šibenik
Vodice - A. Karli

3. Cyklistika podél krásného jezera

Pokud hledáte dobrodružství, Rogoznica je určitě místo pro vás. Existuje zde "modrá cesta", cyklistická stezka, která se klikatí krajinou a nabízí ideální příležitost užít si přírodní krásy. Jedním z vrcholů této oblasti je jezero Zmajevo Oko, přírodní div na východním pobřeží Jaderského moře. Abyste objevili místo, kde příroda a kultura žijí v dokonalé harmonii, navštivte Murter. Co to místo činí jedinečným, je Kornati, souostroví přes 140 ostrovů, ostrůvků a skal v blízkosti. Kromě toho si v této oblasti můžete vychutnat mnoho druhů čerstvé ryby a mořských plodů připravených tradičním způsobem.

Foto: Dalmatia Šibenik
Bicyklování v Rogoznici - Miranda Trklja

4. Nezapomenutelné scény

Jízda po kanálu svatého Antonína a pevnosti svatého Mikuláše je jedním z nejimpresivnějších zážitků. Pokračujte ve vašem objevování a objevte kanál Luka nebo řeku Čikola a její kaňon. Objevte neobvyklou krajinu kanálu Luka, kde se setkávají křišťálově čisté moře a krásné pobřežní krajiny, a poté zkoumejte pevninskou část Národního parku Krka, což je opravdové přírodní bohatství s vodopády a různými druhy divoké zvěře. Pokud jste v blízkosti, muzeum v Kninu je pro všechny nadšence historie a kultury must-visit. Můžete projít historickými místnostmi a prozkoumat sbírky, které sahají od antiky po současnost.

Foto: Dalmatia Šibenik
Národní park Krka - TZ Dalamacie Šibenik

Další články

Načítám