Hlavní obsah
Článek

Skoro 45 let staré použité kalhotky vyvolaly šílenství na internetové aukční síni eBay. Cena zachovalého kusu hedvábného spodního prádla se zatím vyšplhala na 5200 dolarů (přes sto tisíc korun) a zřejmě ještě pořádně poroste. Proč? Kalhotky totiž údajně kdysi nosila sama královna Alžběta II. (†96)

Jak se uvádí v popisu aukce, předmět pochází ze soukromé sbírky maďarského šlechtice a bonvivána Josepha De Bicske Dobronyie, který před dvěma lety zemřel. Ke spodkám se neváže žádná romantická historie - panovnice je prý zapomněla v soukromém letadle, když byla v roce 1968 na návštěvě Chile.

Krajkové kalhotky, které prý byly „v minulosti používány“, jsou v dobrém stavu, zub času je poznamenal jen mírným zažloutnutím.

Dokázat, že tento kus oděvu skutečně patřil Alžbětě II., asi nebude možné. Buckinghamský palác se k takovým věcem samozřejmě nevyjadřuje, a tak je jediným důkazem vyšitý monogram E (jako Elizabeth) s korunkou.

Tato kuriózní aukce není první svého druhu. Loni se vydražily spodní kalhotky královny Viktorie (1819-1901). Vítěz za ně tehdy zaplatil 9375 liber (300 tisíc korun).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám