Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česko i letos postoupilo do finále písňové soutěže Eurovision Song Contest. Kapela Vesna o titul zabojuje spolu se zástupci Chorvatska, Moldavska, Švýcarska, Finska, Izraele, Portugalska, Švédska, Srbska a Norska, Francie, Itálie, Španělska, Německa, Velké Británie a Ukrajiny.

Vesna soutěží s písní o ženské síle My Sister’s Crown, jejíž text se skládá ze čtyř jazyků, a to z angličtiny, češtiny, ukrajinštiny a bulharštiny. Jazykovou rozmanitost jako klad zdůraznilo mnoho fanoušků z různých zemí světa, kteří výkon a úspěch české kapely komentovali.

„Jsem v pozitivním slova smyslu v šoku z tohoto vystoupení. Vypadá úžasně a je plné síly, zaslouží si být ve finále,“ uvedla jedna z divaček semifinále. „Podle mě to bylo nejlepší vystoupení,“ vzkazuje další.

Pochval je pod videem na oficiálním youtubovém účtu Eurovize mnoho, body do finále slibují diváci ze Španělska, Bulharska, Německa, Itálie, Turecka, Izraele i dalších zemí.

„Říkaly jsme si, že baby nebude stát v koutě a zkusíme něco provokativnějšího a něco, co by se na velkém pódiu v Liverpoolu neztratilo,“ řekla Super.cz vůdčí postava Vesny, zpěvačka a textařka Patricie Fuxová.

Líbí se vám vystoupení kapely Vesna?
Ano
65,4 %
Ne
34,6 %
Celkem hlasovalo 43831 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám