Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čtyřiasedmdesátiletá Norma Williams říká, že má podle lékařů kondici fit dvacátnice. Co pro to dělá? Rozhodně si neodpírá pochutiny, které má ráda, jako třeba víno, sušenky nebo chleba.

Norma je dle svých slov v životní formě a má více energie, než když byla mladá. To nejdůležitější je podle ní nastavení mysli - odmítá cítit se stará jen kvůli věku v občance. K tomu, aby byla svěží i nadále, si dopomáhá pravidelným pohybem, denně ujde devět kilometrů, také pravidelně chodí do posilovny. Dietám, jak už bylo zmíněno, ale moc nedá.

„Po padesátce jsem najednou byla plná energie, a to mě přimělo k životu, který žiji teď. Lidé jsou jednoduše v šoku, když zjistí, kolik mi je. I cizí lidé mě zastavují a zdvořile se mě ptají, kolik mám roků. A všichni mladí mi říkají, že v tomto věku chtějí vypadat jako já,“ popsala Norma. „Protože vypadám fit a nezapadám do představy ‚starého člověka‘, lidé se zdráhají mi můj věk věřit,“ doplnila.

Norma pochází z Blackpoolu, v mládí žila v Londýně, kde se snažila prosadit jako modelka. Pak ale přibrala. Roky se prý stravovala velmi nezdravě a dny trávila počítáním kalorií. Trvalo jí třicet let, než začala mít nad jídlem kontrolu. Dnes si klidně dá bílý chleba nebo sklenku vína, a protože s partnerem žijí v Itálii, je tam obojího dostatek, ale vyváží to pohybem.

Norma má jeden velký sen - ráda by se jako modelka prošla na přehlídce v Miláně. „Chci světu ukázat, že nemusím odpovídat stereotypu staré ženy,“ dodává.

Reklama

Další články

Načítám