Hlavní obsah
Článek

Oslavy korunovace ve Velké Británii pokračují v trochu jiném ražení, než tomu bylo dosud... Slavnostní ceremoniál, následný velký korunovační oběd na Downing Street pořádaný britským premiérem Rishim Sunakem, všudypřítomné veselí a pompézní koncert za přítomnosti řady hudebních hvězd vystřídala akce solidarity a vzájemné pomoci, k níž byli obyvatelé celého Spojeného království vyzváni. Zapojila se přitom i královská rodina.

Princ (41) a princezna (42) z Walesu společně se svými dětmi zavítali na akci nazvanou Big Help Out, kde dobrovolně pomáhali s rekonstrukcí budovy ve městě Slough. Zatímco William se ujal řízení bagru, což s ním nadšeně postupně absolvovaly i všechny jeho děti, George se chopil aku šroubováku, Charlotte štětce a natírání dřeva a malý Louis vozil na kolečku písek, a dokonce předvedl, jak mu to jde i s lopatou!

Po dobře odvedené práci následovala zábava, kdy si děti i dospělí vyzkoušeli například workshop plný malování, během nějž mohli všichni dobrovolníci obtisknout své nabarvené dlaně na památeční strom na zdi budovy a vytvořit mu tak krásné listy.

Nejvíc ovšem všechny bavilo střílení z luku. Toho se především princezna i její bratři ujali s velkou vervou. Nakonec došlo i na sladkou odměnu v podobě opékání marshmallows.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám