Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Veronika Žilková (62) má jasno. Za kolaps manžela Martina Stropnického (67) může prý nejen Divadlo na Vinohradech a brzy nastupující ředitel Tomáš Töpfer, ale i další politici.

Poté, co se Stropnický rozhodl skončit jako umělecký ředitel vinohradské scény, byl jmenován šéfem činohry Národního divadla v Brně. Vzápětí byl ale prý odvolán místní ODS.

„Ano. Na vině je jeden radní, který Martinovi skutečně způsobil trauma," řekla deníku Blesk Žilková. Stropnický musí být hospitalizovaný v pražské Nemocnici Na Františku s poruchou vestibulárního systému. Díky této komplikaci bylo v pátek zrušeno představení Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!!

„Martinův stav je stále vážný. Vždyť netrefí do dveří, ztratil úplně rovnováhu. Léčba je na dlouhé měsíce," vysvětluje paní Veronika, která přirovnává manželův stav k permanentnímu stavu po opilosti. „Tu kocovinu máte měsíce a čtyřiadvacet hodin denně. Když vstanete, okamžitě zavrávoráte a spadnete. Netrefíte do dveří, neustále vrávoráte, šumí vám v uších, máte mžitky před očima. Mnozí lidé kvůli těmto stavům už spáchali sebevraždu," upřesňuje Žilková.

Stropnický podstoupí v nemocnici veškerá vyšetření a bude dostávat denně dávky infuzí, které mu roztáhnou cévy, aby se jeho zdravotní stav co nejdříve zlepšil.

Reklama

Další články

Načítám