Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Během korunovace krále Karla III. (75) a jeho ženy Camilly (76) v londýnském Westminsterském opatství do první řady vedle svého chotě prince Williama (41) usedla Catherine (42), princezna z Walesu. Ta na slavnostní událost zvolila šaty v barvě slonové kosti z dílny Alexandera McQueena. Rozhodla se rovněž milým gestem vzpomenout na lady Dianu i královnu Alžbětu II.

Maminku svého manžela uctila tím, že si vzala její oblíbené perlovo-diamantové náušnice a loni zesnulé královně vzdala hold vynesením jejího náhrdelníku, jenž jí kdysi věnoval její otec král Jiří VI. Náhrdelník údajně patřil ke královniným nejoblíbenějším šperkům.

Symboliku bylo možné najít i na princezniných bohatě zdobených šatech, na nichž se nacházely výšivky symbolizující čtyři národy – anglická růže, skotský bodlák, irský jetel a velšský narcis. Kate ostatně volí róby tohoto slavného britského módního domu na významné události v jejím životě pravidelně, včetně svatby s Williamem či křtu jejich dětí. Od McQueena měla šaty i malá Charlotte.

Výrazným prvkem vzhledu jak Kate, tak Charlotte, byly čelenky s motivem lístků ve vlasech (rovněž ze stejného ateliéru). S těmi se ovšem pojí i lehká kontroverze, která u Kate nebývá zvykem. Navzdory očekávání, že její účes bude zdobit některá z královských tiár s historickou tradicí, se Kate rozhodla pro modernější pojetí...

Reklama

Další články

Načítám