Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První dáma Eva Pavlová září na korunovaci krále Karla III. (75) v Londýně v nádherných šatech doplněných pelerínou a kloboukem. Jejich autorkou je módní návrhářka Beata Rajská (61). Ta exkluzivně Super.cz prozradila, jak příprava modelu pro první dámu vypadala...

"Připravovali jsme to s Lenkou Bernardes, stylistkou paní Pavlové. Měly jsme asi tříhodinovou konzultaci. Nejdříve jsem připravila kaliko - model z náhradní látky, na schůzku jsem donesla šest druhů látek různých barev, ze kterých jsme vybíraly," řekla Super.cz Beata Rajská.

Nakonec vyhrála šeříková barva. "I proto, že to byla oblíbená barva královny Alžběty II.," usmívá se Beata, která šaty doplněné o pelerínu pro první dámu navrhla a ušila.

"Materiál je vlněný žoržet. Pelerínka je udělaná samostatně, může ji sundat. Volili jsme ji i proto, že v Londýně nikdy nevíte, jaké bude počasí, tak aby se cítila komfortně," doplnila Rajská s tím, že klobouk navrhla Jolana Kotábová, brož Michal Kadaník a kabelka je od české značky Elega.

"Jolana Kotábová od nás dostala látku, dobarvovala podle ní materiál na klobouk," prozradila Rajská, která při přípravách byla velmi nervózní.

"Sedmnáct dní jsem nespala, byla jsem velmi nervózní, přeci jen to jsou šaty na korunovaci krále," uzavřela s úsměvem návrhářka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám