Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do Westminsterského opatství se již od rána sjíždějí celebrity, a to jak britské, tak zahraniční. Prozatím byli spatřeni například herečka Emma Thompson, zpěvák Lionel Richie, herec Stephen Fry, australský zpěvák Nick Cave či moderátoři And a Dec. Mnozí ovšem netrpělivě čekají především na příjezd prince Harryho (39), který na rozdíl od své ženy Meghan pozvání na korunovaci přijal. Přestože se v Londýně má nacházet už od včerejšího poledne, zatím se mu úspěšně daří vyhýbat se očím veřejnosti i objektivům fotografů.

Harry neměl z Kalifornie, kde s rodinou žije, přiletět soukromým letadlem, jak se zpočátku spekulovalo, ale komerčním letem společnosti American Airlines. Letadlo přistálo na letišti Heathrow v 11,23 hodin místního času a princovu přítomnost na palubě následně pro britská média potvrdilo i několik spolucestujících. Podle dostupných informací by se však měl zdržet pouze na nezbytně krátkou dobu během slavnostního ceremoniálu a následně odletěl zpět domů za rodinou. Jeho syn Archie totiž shodou okolností dnes slaví čtvrté narozeniny.

Pravdou zůstává, že Harry nemá ani důvod posečkat déle. Jeho otec bude mít mimořádně nabitý program, jehož Harry nemá být součástí. Nejen, že se neobjeví na žádných oficiálních rodinných fotografiích a portrétech, nebude součástí slavnostního průvodu, kdy král Karel III. s manželkou Camillou pojedou ve zlatém kočáře, ale nebude ani mávat s členy rodiny z balkonu Buckinghamského paláce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám