Hlavní obsah
Článek

V předvečer korunovace britského krále Karla III. se do Buckinghamského paláce sjely hlavy států ze všech koutů světa. Král a jeho žena Camilla je hostí na večerní recepci. Nechybí královský pár ze Španělska, monacký knížecí pár, dánský korunní princ a princezna, manželka ukrajinského prezidenta, prezidentské páry z Francie, Itálie, Německa i Česka.

Na sobotním ceremoniálu se sejdou zástupci 203 zemí z celého světa, z toho stovka hlav států. Mezi nimi nebude chybět ani český prezident Petr Pavel s manželkou Evou.

Pavel na večerní recepci oblékl tmavě modrý oblek, jeho žena pak zvolila světle modré šaty a kabelku stejné barvy.

Do světle modré se vyladila také monacká kněžna Charlene či japonská princezna Kiko, královna Letizia Španělská zvolila olivově zelenou, dánská korunní princezna Mary vsadila na červenou, výraznou červeno-krémovou kombinaci oblékla norská korunní princezna Mette-Marit.

První dáma USA Jill Biden oblékla květované šaty a Olena Zelenská či brabantská vévodkyně Elizabeth se shodly v černé barvě. Jak to zúčastněným ženám na slavnostní recepci slušelo, se podívejte ve fotogalerii pod článkem.

Související témata:
Buckinghamský palác

Reklama

Další články

Načítám