Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalý stavař a podle svých přátel správný chlap Colin Oliver původně z anglického Addlestone se stane nejstarším francouzským občanem, který se chystá prodělat kompletní změnu pohlaví. Oliver byl dvakrát ženatý a je otcem pěti dětí a také šestinásobným dědečkem. Celá desetiletí však v sobě skrýval touhu stát se ženou. Své sny si nakonec splní až po šedesátce, kdy se z něj stane Chloe s dlouhými blond vlasy a žena se vším všudy.

Colin se rozhodl začít nový život jako Chloe v tolerantní Francii, kde se v posledních pěti letech podrobil i hormonální léčbě, ale dohromady zde žije už 17 let. Chirurgický zákrok plánuje podstoupit v následujících 12 měsících, informoval britský Daily Mail.

„Uvědomila jsem si, že je se mnou něco v nepořádku už v šesti letech. Chtíč nosit ženské oblečené rostl celý můj život, až do 53 let. V ten okamžik jsem si plně uvědomila, že jsem uvězněná ve špatném těle, ale nakonec jsem našla odvahu jít tomu naproti a změnit se,“ řekla Chloe.

Dlouho se však svým představám o oblékání do dívčích šatů bránila. Jako projev svého mužství se tehdy ještě jako Colin dokonce dvakrát oženila a počala celkem pět dětí. Chtěla dokázat především svým rodičům a přátelům, že je vše tak, jak má být. Dnes považuje svůj postoj za bláznovství.

„Byla 60. léta a nikdo o transvestitech nebo o změnách pohlaví nemluvil, tak jsem se musela přizpůsobit. Můj život byl ale reálná noční můra a já snila o dni, kdy bych mohla žít tak, jak jsem si přála - jako žena,“ přiznala Chloe.

Když se v roce 2003 už během pobytu ve Francii rozpadlo i její druhé manželství, rozhodla se konečně stát sama sebou a společně s pomocí lékařů a psychologů začít s hormonální léčbou vedoucí k přeměně na ženu. I lékaři však konstatovali, že podstoupení chirurgického zákroku je pro člověka v tomto věku neobvyklé. Ve Francii bude dokonce nejstarší osobou, která se podrobí kompletní přeměně pohlaví. Nakonec se tak pro Chloe stane celoživotní sen skutečností.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám