Hlavní obsah
Článek

V devadesátkách byla spolu se Štěpánkou Duchkovou (51) a Martinou Kociánovou (53) moderátorskou hvězdou. Moderování je nyní pro Danu Makrlíkovou spíš vedlejšák. Její hlavní profesí je zahradní design, který vystudovala na popud Přemka Podlahy. Nyní vydala už druhé pokračování publikace Zahrady od Dany, na jejímž křtu jsme se sešli.

"Kdysi jsem v maskérně potkala Přemka Podlahu a řekla mu, že jsem šílenec do kytek a mám květin plný byt. Přijel to natočit a pak jsme spolu začali spolupracovat. Na jeho naléhání jsem začala studovat i druhou vysokou školu, o zahradách," vyprávěla nám své začátky Makrlíková, kterou jsme po zprávách na TV Premiéra mohli vídat v Receptáři Prima nápadů na Primě, Polopatě v České televizi a poté v Mistrech zahrad na TV Seznam.

"No a pak přišla Štěpánka Duchková, že chce zahradu, má nějaký projekt a neví, co s ním. A já jí nabídla, že jí zahradu udělám, protože už jsem to měla nastudováno. Tihle dva za to můžou a je to láska na celý život," popsala Super.cz vývoj ve změně profese Dana, která ji datuje od roku 2005, kdy Štěpánce zahradu vytvořila.

"Ještě tedy točím reportáže, dělám workshopy a hodně jsem aktivní i na sociálních sítích. No a začala jsem psát i ty knížky, i když jsem z toho měla strach, protože moje první vysoká škola byla Technická univerzita v Liberci, a jestli mi na gymplu něco fakt nešlo, byla to čeština. Nikdy nepochopím, proč stromy byly, když je to pro mě životné. V nakladatelství mi ale slíbili, že mi všechny chyby opraví," smála se.

Reklama

Další články

Načítám