Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Souboj exotické ženské krásy, dalo by se říct při pohledu na fotografie účastnic soutěže Miss Tiffany’s Universe 2012 konané v thajském městě Pattaya. Ovšem zdání klame. Všechny tyto něžné drobné krásky bývaly dříve muži.

Tohoto každoročního klání se mohou účastnit pouze transvestiti nebo muži po změně pohlaví na ženy ve věku od 18 do 25 let a v Thajsku se soutěž těší obrovské oblibě. Je dokonce mnohem populárnější než klasická volba královny krásy. Letošní vítězkou se stala Panvilas Mongkol, které korunku předala loňská vítězka Sirapasson Atthayakorn.

Muži soutěžící o titul Miss mají v Thajsku dlouholetou tradici. Ostatní země světa se k tomuto novému trendu zatím nedokáží postavit. Před nedávnem řešilo podobnou záležitost i vedení soutěže Miss Universe Canada. Jedna z jejích finalistek Jenna Talacková se totiž přiznala, že se narodila jako muž. To se zpočátku nelíbilo majiteli soutěže Donaldu Trumpovi, který Jennu ze soutěže vyhodil. Setkal se však s obrovskou vlnou nevole ze strany veřejnosti, a tak třiadvacetiletou soutěžící, jež má české kořeny, mezi finalistky opět přijal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám