Hlavní obsah
Článek

Jedna změna za druhou a bohužel ne zrovna k lepšímu. Stres a vyčerpání organismu tak nejspíš podle Veroniky Žilkové (62) stály za kolapsem jejího manžela Martina Stropnického (67), ke kterému došlo v pátek v pozdních odpoledních hodinách v pražském Divadle na Vinohradech.

Stropnický měl těsně před odstavením Cyrana, kde hraje hlavní roli, když se mu udělalo silně nevolno. „Cyrano se bez Martina neobejde, a tak jsme museli poslat pět set lidí, kteří už byli usazeni v hledišti, domů,“ uvedl pro deník Blesk ředitel Vinohradského divadla Jindřich Gregorini. Herci poté byla přivolána záchranka, která jej odvezla do nemocnice, kde lékaři rozhodli, zda není potřeba na určitý čas vysadit z tempa.

Hrůzou bez sebe byla především Veronika Žilková: „Martin nemohl vůbec stát, měl mžitky před očima, neorientoval se v prostoru. Tříhodinového Cyrana by rozhodně neodehrál. Začal se mu málo dokrvovat mozek. Právě za ním jedu,“ řekla Blesku Žilková.

Martin Stropnický má za sebou složité období. Nejdříve byl odvolán z postu uměleckého ředitele Divadla na Vinohradech a stal se šéfem činohry brněnského národního divadla, ale zakrátko byl opět odvolán. Následně začal pracovat i jako herec na volné noze bez trvalého angažmá a zaměstnání. Žilková si naštěstí již v noci mohla manžela přivézt domů.

Reklama

Další články

Načítám