Hlavní obsah
Článek

Herečka Libuše Švormová (88) je stále plná elánu. Může za to i fakt, že je už čtyřicet let vdaná za Jana Pateru, který je o osmnáct let mladší a je jí velkou oporou. „Opravdu jsme se zamilovali, nechci vynášet jen to, co pro mě dělá. Vozí mě do divadla, z divadla. Nakupuje. Já nenávidím nakupování, a on chodí do těch obrovských supermarketů. Uvaří doma. Uklízí. Opravdu ho miluju,“ prozradila herečka.

Dnes už velký věkový rozdíl nevnímají. „On sám říká, že jsem si vzala zajíce a mám doma dědka,“ smála se v show 7 pádů Honzy Dědka herečka, které se také přezdívá česká Angelika, protože právě hlasem Libuše Švormové v české verzi herečka Michèle Mercier v těchto legendárních filmech promlouvá.

Před Janem Paterou žila se spisovatelem Janem Otčenáškem. „Seznámili jsme se už v Pardubicích, hrála jsem tam dramatizaci jeho novely Romeo, Julie a tma, on mě tam viděl, a asi jsem se mu zalíbila. Žili jsme spolu dosti dlouho, ale on bohužel zemřel velice brzo. Ve čtyřiapadesáti letech s takovým talentem, jako měl on. Kolik toho ještě mohl napsat… Asi by se dnes velice dobře v době seriálů uživil,“ zavzpomínala na svou první lásku Libuše Švormová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám