Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Daniel Landa (55) začíná odtajňovat obsazení své rockové opery Klíč králů. A v jedné z dětských rolí se objeví i dcera baviče Michala Suchánka (58), patnáctiletá Berenika. Protože castingy vedla přísná muzikantova manželka Mirjam Landa, je jasné, že protekce v tom nemohla hrát roli.

V základním obsazení se objeví i Mirjamina třináctiletá dcera Anastázie, která se ale konkurzu také účastnila. Co se týče ženských rolí, zatím Mirjam a Daniel mnoho jasných kandidátek nemají. Prošla jen Markéta Procházková, kterou si Mirjam sama pěstuje a chce z ní udělat hvězdu, a Iva Marešová, která alternuje s Bárou Basikovou titulní roli muzikálu Lucrezia Borgia.

To chlapy už mají Landovi skoro naplněné. Kromě Pepy Vojtka (58), o jehož roli čaroděje měli jasno hned, si v Klíči králů zahrají například Petr Kolář (56), Bohuš Matuš (50), Tomáš Trapl nebo Marián Vojtko (51).

Rocková opera má děj v nyní tak populární říši fantasy, objeví se v ní upíři, elfové, orkové nebo trpaslíci. Děj, jak už je u Landy obvyklé, má být uměleckou variací na současné poměry. Klíč králů se bude hrát od podzimu v pražském divadle Broadway.

Reklama

Další články

Načítám