Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Irský herec Pierce Brosnan (70) se ve středu stal hostem televizního pořadu Jimmy Kimmel Live! a než se dostavil do natáčecího studia, počkalo si na něj venku pár fotografů. Dokonalý elegán, který za pár dní oslaví sedmdesátku, je pořád takový štramák, že by si svou nejslavnější roli agenta 007 mohl střihnout i dnes.

Přestože uplynulo jednadvacet let od jeho posledního ztvárnění agenta MI6, charismatický herec by se jistě zhostil své úlohy na jedničku stejně jako kdysi, kdy za každé pokračování získal herecká ocenění nebo minimálně nominace. Paradoxem bondovky Jeden svět nestačí, kde mu Bond girl dělala krásná Denise Richards, bylo získání Empire Award za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, ale zároveň anticeny Zlatá malina v kategorii nejhorší duo na filmovém plátně.

Rodák z přístavního městečka Drogheda nedaleko Dublinu ztvárnil Jamese Bonda celkem čtyřikrát, a to v letech 1995 – 2002, konkrétně se jednalo o bondovky Zlaté oko (1995), Zítřek nikdy neumírá (1997), Jeden svět nestačí (1999) a Dnes neumírej (2002). Po jeho boku se objevily krásky jako Izabella Scorupco, Famke Janssen, Teri Hatcher, Michelle Yeoh, Rosamund Pike či Halle Berry.

Sympatické na herci je mimo jiné i to, že navzdory veškerému zájmu ze strany jistě krásných a přitažlivých žen, Pierce zůstává už bezmála třicet let věrný své ženě, novinářce a spisovatelce Keely Shaye Smith, s níž má dva syny Dylana a Parise.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám