Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Bartoška (77) a jeho tým dnes představili chystaný 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Při té příležitosti oznámil i první hvězdu letoška, která si z jeho rukou převezme ocenění. Bude jí herečka Daniela Kolářová (77).

„Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme na slavnostním zakončení 57. ročníku karlovarského festivalu herečka Daniela Kolářová,“ oznámil prezident akce Bartoška s tím, že u této příležitosti uvede festival film Kulový blesk. Zvolila si jej sama Kolářová. „My to ostatně vždy oceněným nabízíme, aby si snímek vybrali,“ doplnil Bartoška.

Dle slov uměleckého ředitele festivalu Karla Ocha se mohou diváci těšit také na kolekci íránských filmů z posledních čtyř let či na digitálně zrestaurovaný snímek Evadla Schorma Každý den odvahu. Festival připomene i tvorbu japonského režiséra Jasuzo Masumury, uvede jedenáct jeho snímků.

Filmový svátek letos proběhne v termínu od 30. června do 8. července.

Reklama

Další články

Načítám