Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiřina Bohdalová (92) oslaví 3. května osmdesáté narozeniny. V dokumentu, který televize Barrandov připravila k jubileu populární herečky, promluvili o své babičce i její vnuci Marek a Vojtěch, kteří se publicitě cíleně vyhýbají.

"Jeli jsme s babičkou po celkem klidné cestě. Najednou před nás vjelo strašně rychle auto. Babička rychle zabrzdila, já sjel pod sedačku. Babička vystoupila z auta, vyrazila za řidičem toho vozu a vrazila dotyčnému takovou facku, že jsem se od té doby radši poutal," prozradil v dokumentu o Jiřině Bohdalové její vnuk Marek Ciccotti.

Zároveň prozradil, že je někdy velkou výhodou mít slavnou babičku. "Když se člověk snaží jednat s úřady, je to například mnohem rychlejší a nepotkají vás žádné komplikace," usmívá se.

Na Jiřinu Bohdalovou nedají její vnuci Marek a Vojtěch dopustit. "Vždycky se k nám chovala jako pohádková babička. Jen vyprávěla malinko jiné pohádky, než ostatní znají z televize. Byly tak trochu sprosté. Trošku jiné kafe než byl Rákosníček," říká s úsměvem Ciccotti.

Druhý vnuk Bohdalové Vojtěch Staš zase přiznal, že popularitu své babičky začal vnímat, když začal chodit do školy. "Lidi na mě začali volat Bohdale," říká.

Herečka Simona Stašová o své mamince zase prozradila, že i když Jiřina působí sebejistě, opak je pravdou. "Byť se to o ní neví, ona o sobě pochybuje. Před každou premiérou si přeje, aby vyhořelo divadlo. Nikdy neví, jestli dostojí tomu, co se od ní očekává. Vnitřně ví, že je dobrá. Ale co kdyby?," vysvětluje Stašová. "Myslím si, že kdyby máma byla v Holywoodu, je celosvětovou hvězdou,"dodala.

Unikátní dokument Tajemství Jiřiny Bohdalové bude vysílat TV Barrandov 2. května od 20 hodin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám